Man aangehouden voor het bedreigen van FunX-DJ Morad

FunX lanceerde vorig jaar het concept Ramadan Late Night en na vele positieve reacties, besloot het mediaplatform, een tweede seizoen te starten. Dit was kennelijk niet bij iedereen in goede aarde gevallen. De politie heeft namelijk maandag een 24-jarige man uit Den Haag aangehouden voor het bedreigen van de FunX-dj, genaamd Morad. Meerdere medewerkers werden met de dood bedreigd via anonieme instagram accounts. Het mediaplatform is mede vanwege deze uitlatingen gestopt met het programma.

“Muziek en ramadan gaan volgens sommigen niet samen en daarom zou het programma van naam moeten veranderen.” aldus verschillende luisteraars van het programma. Er werd onder meer gedreigd hem “te doorzeven met kogels” omdat hij tijdens Ramadan in zijn radioshow muziek had gedraaid. Ook FunX, omroep NTR en de Nederlandse Publieke Omroep deden vervolgens aangifte van meerdere bedreigingen.

Na onderzoek van de politie is er maandag een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van verschillende bedreigingen aan het adres van FunX en de presentator/DJ, Morad, door middel van anonieme berichten via Instagram.