New Wave bestaat vandaag precies 3 jaar

36-de-beste-uit-de-reeks
In 2014 ontstond er een idee om een grote groep rappers en producers van deze generatie bij elkaar te zetten en ze de mogelijkheid te geven om continue muziek te maken. In februari 2015 werd het idee uitgevoerd op Schiermonnikoog. Artiesten als Ronnie Flex, Bokoesam, Lil Kleine, SFB, Lijpe, D-Double en producers als Spanker, Jack $hirak en Monsif spendeerden tien dagen op het eiland, met niets anders dan studio’s om muziek in te maken.

Wat er uit zou komen en of er überhaupt iets uit zou komen was niet bekend, maar na een paar dagen was duidelijk dat er veel muziek gemaakt werd. Wij waren er vanaf het begin bij en maakten een docuserie om te laten zien hoe het eraan toe ging op het eiland.

Uiteindelijk werd er zoveel muziek gemaakt dat het makkelijk een volwaardig album kon worden. Er werden 17 tracks uitgekozen plus 2 bonustracks voor de fysieke versie van de plaat. Liegen Voor De Rechter was één van die bonustracks en dat was ook één van de tracks waarvan een video werd geschoten op Schiermonnikoog. Ook voor Veranderd, Dikke Gun, Voor Een Ander en Nigga Als Ik werden korte video’s geschoten op het eiland. De Nigga Als Ik video van SFB, Ronnie Flex en Jack $hirak werd midden in de nacht opgenomen terwijl iedereen los ging op de tracks die al opgenomen waren. Het resultaat is inmiddels ruim 6 miljoen views.

De plaat kwam vandaag precies drie jaar geleden uit en na een releaseparty in de Paradiso begonnen de officiële singles uit te komen. Het begon met Zeg Dat Niet, één van de twee megasuccesvolle samenwerkingen tussen Ronnie Flex, Lil Kleine en Jack $hirak. De volgende video van het platina trio was Drank & Drugs en vanaf dat moment was New Wave niet meer te houden. Alle commotie en het succes van het nummer leidde tot 32 miljoen views, vijf keer platina en shows door het hele land voor Ronnie en Kleine.

New Wave bleef scoren met video’s voor onder andere Dom, Dom, Dom, Jij Kan Chillen Met Mij en Investeren In De Liefde. Het succes bleef niet onopgemerkt en het collectief scoorde een plek op Lowlands. Daar werd er een nieuw hoogtepunt toegevoegd, want ze kregen een Gouden Award uitgereikt voor het album.

Ook de rest van het land kon niet meer om het succes heen, want New Wave was een tijdje het meest gestreamde album in Nederland. Met Langste SMS kwam er een einde aan de clips van het album, maar dat betekende niet het einde van het succes. Tijdens Eurosonic Noorderslag 2016 mochten de mannen de Popprijs meenemen en daarnaast wonnen ze dat jaar ook nog eens twee Edisons, waaronder beste Album. Drank & Drugs won ook nog eens een 3FM Award voor beste single.

10 April

X