New Wave wint de Popprijs 2015: “We zijn allemaal straatschoffies!”

new_wave_cover

De popprijs wordt traditiegetrouw uitgereikt tijdens het Eurosonic Noorderslag festival aan de act die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. New Wave werd vandaag tot winnaar gekozen van 2015. Ze bleven daarmee acts als Typhoon, Fresku, Kenny B., Afrojack en Yellowclaw voor.

Namens New Wave waren onder andere Ronnie Flex, SFB, Lijpe, Lil Kleine en Bokoesam aanwezig om de prijs van € 10.000,- in ontvangst te nemen. “We hebben allemaal keihard gewerkt aan dit album. We zijn allemaal jonge jongens. We zijn allemaal straatschoffies en we hebben gewoon de Popprijs gewonnen!”, riep een uitzinnige Ronnie Flex tegen het publiek.

Normaal gesproken werd de winnaar getrakteerd op een bierdouche, maar de organisatie heeft er voor gekozen om dat vanaf dit jaar niet meer te doen.

Zoals bekend is het New Wave compilatiealbum een groot succes geworden. Het was onder andere Spotify’s meest beluisterde Nederlandse album en ging binnen een mum van tijd goud. Het album leverde daarnaast meerdere gouden en platina singles op, met natuurlijk Drank & Drugs als absolute uitschieter.

Eerder wonnen onder andere Postmen, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig de prestigieuze prijs.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

17 January

20 comments

20 responses to “New Wave wint de Popprijs 2015: “We zijn allemaal straatschoffies!””

 1. Trollawards2016 says:

  10kop delen tussen hun allemaal? , “i smell Problems” …. Winter is coming ?

 2. Dos says:

  e popprijs is officieel niet meer serieus te nemen. De jury zei dat het succes van New Wave niet te ontkennen was. (Say What ?!) Heel Groningen had zoiets van “Huh” toen bekend werd dat New Wave het was.

  Als je over niet te ontkennen succes wil praten moet je bij KENSINGTON zijn. En als Top Notch dan toch het liefst met de vinger in de pap zit, had dan op zijn minst TYPHOON naar voren geschoven. Die man heeft meer voor hiphop in NL betekend dan die jochies.

  En dw bierdouche afschaffen bij jochies die zingen over drank en drugs is ook gewoon raar.

 3. lil lily says:

  normaal doen ze toch showtje achteraf?

 4. S D E says:

  Leuk voor ze. Het heet niet voor niets de popprijs..zegt genoeg

 5. dusdat says:

  Beschamend gewoon sorry maar dit is toch gewoon te lachwekkend voor woorden stel zooitje ongeregeld kan nog niet eens een fatsoenlijk optreden geven stel omhoog gevallen pubertjes die door elkaar heen bleren . Daarbij wanneer stoppen ze hun YouTube views eens als maatstaaf van populariteit te zien dat ze meer views pakken dan sommige grote artiesten als een marco borsato zegt niks. New wave fans zijn voornamelijk kids tot 16 jaar die niks beters te doen hebben na hun school dan YouTube video’s kijken maar dat maakt ze dus echt niet populairder een marco Borsato of bijv een dotan heeft veel meer fans en is alle leeftijd categorieën die zitten alleen niet hun dagen achter YouTube te vullen en hebben meer dingen te doen dus die zullen geen miljoenen aan YouTube views halen maar vullen wel met gemak een ziggo dome en dat zal new wave never nooit lukken

  • Guy2bezbar says:

   Wat is er miss met een doelgroep van 16 jaar ik zelf ben 24 en luister ook gewoon naar een paar liedjes af en toe van de New Wave. Mensen willen beweren dat ze vieuws hebben door 16 jarige maar daar is helemaal niks miss mee want dat is hun doelgroep en zo te zien doet die doelgroep het veel beter dan de doelgroep van Macro Borsato dotan en de rest bij elkaar.

   • dusdat says:

    Geloof je dit nu echt zelf nogmaals ze doen het niet beter dan een marco borsato of dotan die hebben VEEEEEEEEEEEEEL meer fans en doen het veel beter die fans zitten alleen niet de hele dag op yt die mensen hebben banen en dingen te doen. Marco verkoopt alleen 12 keer ziggo dome uit en jij durft te zeggen dat new wave het beter doet ? whahahahaah grapjas nogmaals ze doen het goed bij jeugd en dat is het een marco en dotan pakt een veeeeeeeeeel groter en breder publiek als je dat echt niet snapt ben je serieus gewoon heel dom

    • Guy2bezbar says:

     veel breder publiek ziggo dome 12 keer uitverkopen en dan kunnen ze niet eens een prijs winnen van een paar straatpiraten dan ben je wel heel zielig

 6. Kritiek says:

  hopeloos
  wat zijn we ver gezonken mi bradas
  en ronnie is geen straatschoffie ronnie is poeslief vraag de buurt maar

 7. tammer says:

  Het leukste van deze prijs was de voorspelbare gefrustreerde reactie van een groepje verzuurde oudere autochtonen. Die denken nog steeds dat mensen in Nederland het interessant vinden te luisteren naar Engelstalige Hollanders (YUK!) . Met hun anderhalve minihit, ondanks de onafgebroken promotie door “Hilversum”. Nee dus.
  In plaats daarvan stond heel Nederland in 2015 te bouncen op Flex en zijn mannen. De cijfers toonden het aan. FaBuLeus!

  Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 20,5 m
  Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Zeg Dat Niet 11,4 m
  Bokoesam, Def Major, Lil’ Kleine, Jandro, Idaly & Ronnie Flex – No Go Zone 9 m
  SFB, Ronnie Flex, Lil’ Kleine & Bokoesam – Investeren In De Liefde 8,6 m
  Ronnie Flex, Jandro, Cartiez & Lijpe – Vallen in de Club 6,3 m
  Ronnie Flex & SFB – Nigga Als Ik 5,1 m
  Lil’ Kleine, Bokoesam & Cartiez – Dom Dom Dom 4,2 m
  Lil’ Kleine, Ronnie Flex & Jonna Fraser – Liegen voor de Rechter 2,9m
  Ronnie Flex, Idaly, Lil’ Kleine, Bokoesam & Jonna Fraser – Hoog/Laag 2,3 m
  SFB – Jij Kan Chillen Met Mij 2 m
  Frenna – Langste SMS 0,5 m

  En dan moeten er in 2016 nog 6 videoclips worden getrokken van het album (dat al 39 weken in de album top 100 staat genoteerd, maar dat terzijde).

  • dusdat says:

   alsof yt views wat zeggen hun fans zijn kids tot 16 die buiten school niks beters te doen hebben dan tot in den treuren yt filmpjes kijken . Een dota of kensington heeft veeel meer fans verkoopt makkelijk een ziggo dome uit ( gaat new wave NOOIT lukken ) hun fans zijn alleen wat ouder en zitten niet de hele dag op yt . Ik vind het ook te lachwekkend dat deze jongens winnen ok ze doen het leuk bij kids maar dat is het dan ook wel hoor

  • Trollawards2016 says:

   Kil stop met die cijfers , we snappen het wel

 8. nieuwe golf says:

  leuk 476 euro p.p. kuch kuch

 9. forreal tho says:

  waar kan je dit terug kijken?

 10. New wave love says:

  Het gaat om beste popmuziek van vorig jaar. Ik heb niks van Marco Borsato gehoord in 2015 dus houd die er maar gewoon buiten of Marco Borsato beter zou zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.