New Wave wint de Popprijs 2015: “We zijn allemaal straatschoffies!”

new_wave_cover

De popprijs wordt traditiegetrouw uitgereikt tijdens het Eurosonic Noorderslag festival aan de act die de grootste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. New Wave werd vandaag tot winnaar gekozen van 2015. Ze bleven daarmee acts als Typhoon, Fresku, Kenny B., Afrojack en Yellowclaw voor.

Namens New Wave waren onder andere Ronnie Flex, SFB, Lijpe, Lil Kleine en Bokoesam aanwezig om de prijs van € 10.000,- in ontvangst te nemen. “We hebben allemaal keihard gewerkt aan dit album. We zijn allemaal jonge jongens. We zijn allemaal straatschoffies en we hebben gewoon de Popprijs gewonnen!”, riep een uitzinnige Ronnie Flex tegen het publiek.

Normaal gesproken werd de winnaar getrakteerd op een bierdouche, maar de organisatie heeft er voor gekozen om dat vanaf dit jaar niet meer te doen.

Zoals bekend is het New Wave compilatiealbum een groot succes geworden. Het was onder andere Spotify’s meest beluisterde Nederlandse album en ging binnen een mum van tijd goud. Het album leverde daarnaast meerdere gouden en platina singles op, met natuurlijk Drank & Drugs als absolute uitschieter.

Eerder wonnen onder andere Postmen, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig de prestigieuze prijs.

17 January