EA SPORTS werkt opnieuw samen met UNICEF om armoede aan te pakken

mei 23 , 17:35 NEWS
unnamed 9
Wegens het succes van het vorige EA Sports FC FUTURES-initiatief heeft Electronic Arts een nieuw uitgebreid programma onthuld. In samenwerking met UNICEF richt het bedrijf 'Namibia Futures' op. "Deze meerjarige partnership zal de kracht van voetbal inzetten om langdurige sociale verandering te creëren in Namibië en daarbuiten, waarbij meer dan 46.000 kinderen en jongeren worden bereikt," schrijft EA in de aankondiging.
De helft van alle kinderen in Namibië heeft volgens EA te maken met armoede in verschillende vormen, waardoor het risico op uitbuiting en misbruik toeneemt en vooral veel meisjes hun opleiding niet kunnen afmaken. UNICEF werkt in het land al samen met andere partners om levensvaardigheden en beroepstraining aan te bieden. Zij doen dit vaak aan de hand van sport. Met Namibia Futures worden nog eens 46.000 kinderen in Namibië bereikt. "We vinden het geweldig om de samenwerking tussen onze twee organisaties uit te breiden," vertelt de Senior Vice President van EA SPORTS. "Met dit programma hopen we een betekenisvolle impact te hebben op veel jonge levens in Namibië, door de kracht van voetbal en ons EA SPORTS FC-platform in te zetten."
Dit jaar bestaat de eerste samenwerking tussen EA's FC FUTURES en UNICEF, genaamd 'Soccer For Aid,' vijf jaar. Met het doel om het 'spelen' voor kinderen te beschermen heeft deze samenwerking al bijna honderd miljoen opgehaald. Shane Horgan, Managing Director van Soccer Aid Productions, zei: "We zijn verheugd om onze langdurige samenwerking met EA SPORTS voort te zetten en om de enorm positieve impact die deze relatie al heeft gehad op Soccer Aid voor UNICEF te verdiepen. We zijn allemaal ontzettend trots om deel uit te mogen maken van zulk belangrijk werk, waarvan we weten dat het de levens van kinderen over de hele wereld zal blijven verbeteren."
Het initiatief van EA SPORTS, FC FUTURES, heeft een erg succesvol eerste jaar achter de rug. Zo hebben zij de voetbalsport op veel verschillende manieren toegankelijk(er) gemaakt voor 160.000 kinderen op zes verschillende continenten. Een paar acties die FC FUTURES heeft ondernomen waren bijvoorbeeld boeken ontwikkelen met toegankelijke trainingsoefeningen in samenwerking met UEFA, het bouwen en renoveren van voetbalvelden overal ter wereld en door bijvoorbeeld meer dan 12.000 voetballen en andere spullen beschikbaar te stellen aan kleinschalige clubs.