Schreuder vindt het jammer dat het traject met Ihattaren mislukte: ‘Ik dacht dat hij onze nieuwe Ziyech zou worden’

Alfred Schreuder had tijdens voorbereidingen van dit seizoen het idee dat Mohamed Ihattaren misschien wel de opvolger van Hakim Ziyech kon worden bij Ajax.

“In de voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech”, legt Schreuder uit aan De Telegraaf. Helaas liep alles anders. “Mo kon zich niet volledig focussen op het voetbal en het leven als een prof. Hij kwam niet opdagen op trainingen en dan houdt het een keer op. Ik ben bij hem thuis geweest en toen dacht ik hem te hebben. Helaas liep het anders.”

Schreuder baalt er enorm van. “Daar ben ik best teleurgesteld over. Hopelijk valt het kwartje ooit eens, want hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. Hij is gewoon een innemende jongen. Alleen is dat onvoldoende om te slagen in het topvoetbal.”

Ihattaren belandde vorige jaar in Amsterdam, maar kwam niet verder dan een invalbeurt in de bekerfinale tegen PSV. Ajax maakte in november bekend niet verder te gaan met talentvolle aanvaller. Ihattaren is tot 2025 getekend bij Juventus en als het goed is zal hij nog op korte termijn weer door verhuurd worden aan een nieuwe club.