Spuiten en Slikken onderzoekt of we de lyrics van Nederlandse rappers voor waarheid kunnen aannemen

Nederlandse rappers spitten vaak over vrouwen, drugs, geld en het straatleven. Gisteren gaven o.a. Jonna Fraser en Sevn Alias in een preview van de ‘Rappers Special’ al antwoord op de vraag of de lyrics geen stoerdoenerij zijn. En vandaag neemt de presentatrice van het programma je verder mee in de rapcultuur.

Als eerst gaat Emma op bezoek bij Yung Internet en de mannen nemen haar mee in hun creatieve muziekproces en alle bijbehorende (verdovende) middelen. De beelden hiervan zie je hierboven.

Ook loopt de presentatrice een avondje met de mannen mee en ervaart zo voor het eerst hoe het is om als een rapper van het leven te genieten.

Nadat Emma is bijgekomen van een avond vol drugs en alcohol met Yung Internet, bezoekt zij Kid De Blits bij zijn clipshoot. Het valt haar op dat in de rapscene vrouwen eerder bitches worden genoemd en Kid de Blits legt haarfijn uit, wanneer een vrouw een bitch is. Ook is Kid de Blits voor haar het voorbeeld, dat niet elke rapper van feesten houdt maar dat het ook keihard werken is.

Emma was tijdens de viering van ons 10-jarig bestaan in de Melkweg ook aanwezig en vroeg aan rappers van eigen bodem of een ‘rappers lifestyle’ echt zo extreem is, als dat het lijkt. Een sneakpreview van onderstaand item, zag je gisteren al. O.a. Broederliefde en Crooks omschreven in het kort de rapcultuur. Zo komt zij erachter dat het stereotype van een rapper, niet helemaal terecht is. Check het hieronder.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

17 November

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz