Typhoon zet Broerenkerk in Zwolle op z’n kop tijdens AXE BLACKSTAGE

De nacht van woensdag op donderdag was een bijzondere nacht voor Typhoon en zijn band. Op de BLACKSTAGE van AXE in de Broerenkerk in Zwolle gaven zij een bijzonder optreden. In het jaar waarin het voor Typhoon eigenlijk steeds groter lijkt te worden, ging hij voor AXE terug naar de basis. In plaats van duizenden mensen, stond Ty voor slechts 60 mensen uit verschillende plekken in Nederland.

Deze setting leende zich perfect voor de intiemere nummers van de artiest uit Zwolle. Zo opende hij de show met het nummer ‘Van de Regen naar de Zon’, welke op deze manier nog beter overkomt, en deed hij een indrukwekkende ode aan Thé Lau, die eerder die dag kwam te overlijden, met de track ‘Iedereen Is Van De Wereld’.

AXE Blackstage: Typhoon

Het was voor hem op deze manier ook een kans op interactie met zijn publiek. Zo beantwoordde hij vragen en deelde hij persoonlijke verhalen over de reis naar ‘Lobi Da Basi’. “Met Lobi Da Basi hebben we geprobeerd een nieuw thuis te creëren om mee te nemen”.

AXE Blackstage: Typhoon

Naarmate de show vorderde kreeg het publiek de smaak te pakken en deed steeds meer mee, om uiteindelijk op te staan en helemaal los te gaan op nummers als ‘Niets Verwacht’, ‘Bumaye’ en ‘Zandloper’.

Hij wilde de show afsluiten met ontroerende nummer ‘Liefste’ die in zo’n intieme setting nog beter binnenkwam bij het publiek. Het publiek was echter nog niet klaar om naar huis te gaan en vroeg om nog 1 laatste nummer. Typhoon, zou Typhoon niet zijn als hij niet nog één keer de zaal liet dansen voordat iedereen weer tevreden naar huis ging.

AXE Blackstage: Typhoon

26 June