Nieuwe maatregelen Bayern München dwingen ongevaccineerde spelers tot drastisch besluit

Bayern München maakte onlangs bekend dat ze ongevaccineerden spelers niet willen betalen als ze vanwege corona in quarantaine moeten. Het gaat om vijf spelers, namelijk Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Michaël Cuisance zouden zich niet hebben laten vaccineren.

De Duitse topclub staat in zijn recht door een wetswijziging die op 1 november is ingegaan. Drie van de vijf spelers overwegen ondertussen om zich tóch te laten vaccineren. Afgelopen donderdag kreeg het ongevaccineerde vijftal van de Duitse topclub te horen geen salaris meer te ontvangen in quarantaine.

Daarnaast overweegt het bestuur van Bayern om de bovengenoemde voetballers voortaan niet meer mee te laten trainen met de groep gevaccineerden. Volgens het sportmedium The Athletic waren de reacties onder de voetballers gemengd. Drie van de vijf spelers hebben de beslissingen geaccepteerd, terwijl anderen juridische stappen willen ondernemen. De arbeidswet is in Duitsland op 1 november aangepast, waardoor Bayern volgens het bovengenoemde sportblad in zijn recht staat.

Drie van de vijf voetballer zouden inmiddels van gedachten zijn veranderd en staan nu op het punt om zich te laten vaccineren. Namen worden niet genoemd.