'W.O. II' van Salah Edin

sep 13 2011, 14:48 Nieuws
SalahEdin WOII PUNA 492
Salah Edin is sinds 'Nederlands Grootste Nachtmerrie' een belangrijke speler op de Nederlandse hiphopmarkt. Eventjes ging hij ertussenuit om het Arabische album 'Horr' uit te brengen, maar op 7 oktober is hij terug met zijn tweede Nederlandstalige album 'WOII'!
De producties op het album komen van een aantal zeer getalenteerde beatmakers: Shroom, die tracks van onder meer Ghostface Killah, Busta Rhymes en Mobb Deep produceerde; Soulsearchin,’ het collectief dat beats voor onder meer Extince, U-niq en Winne maakte; en Toba, een heel getalenteerde Zweedse producer. Ook de muzikanten die een gastoptrden op WOII verzorgen zijn niet de minste: o.a. RBDJAN, Manu, Kempi, Yung C en GMB doen mee. Ten slotte maakte Salah Edins vrouw, kunstenares Esther Claus, bewerkingen van het artwork voor het album. De tour van Salah zal dus zowel een muzikale show als een kunstexpositie zijn. "De mensen zullen weer gaan praten over dit album," aldus Salah. ‘Ik heb er echt ontzettend veel zin in."
Om mensen extra te inspireren met zijn derde album wil hij iedereen uitnodigen voor de releaseparty van 'W.O.II' in combinatie met de expositie van de Goudstikkers waar het artwork van de nieuwe plaat te bewonderen is. Dat zal dan gebeuren op 1 oktober, dan zal het artwork van Salah’s album, tijdens zijn releaseparty, worden geëxposeerd in het MC Theater te Amsterdam. Er is veel tijd gestoken in de booklet van de nieuwe plaat: "Er is een team van drie mensen aan het werk gezet: een fotograaf, een illustrator en een kunstenaar. We wilden eerst een enkel doek verloten in combinatie met een prijsvraag. We hebben uiteindelijk een hele serie gemaakt en besloten om een expositie te organiseren."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2204734383

Spurs verdediger eist tonnen van FC Volendam "De tijd van onderhandelen is nu voorbij"

NEWS mei 01, 13:49
drake2023 03 20 154520 641871aa9498c

Drake maakt Kendrick diss belachelijk en teaset reactie: "You know what time it is"

NEWS mei 01, 10:14
schermafbeelding 2021 10 07 om 123931

Justin Bieber krijgt steun uit onverwachte hoek na huilfoto's op Instagram: "Allow him to be vulnerable"

NEWS mei 01, 14:52